Lazy bag u L i Jumbo veličini

Lazy bag u ambijentu

L veličina

JUMBO veličina

Lazy bag fotelje

Šta je lazy bag?

Lazy bag predstavlja najudobniju fotelju na tržištu. Pretpostavlja se da je prvi oblik ove fotelje nastao u antičkom Egiptu, 2000 godina pre nove ere. Moderni lazy bag dizajniran je 1969. godine, u Italiji. Ono što čini ovu fotelju posebnom, drugačijom od svih, jeste činjenica da se lazy bag prilagođava Vašem telu tokom sedenja, pružajući adekvatnu podršku pri svakoj promeni položaja.

Od kog materijala se pravi lazy bag?

Materijali izrade mogu biti razni (šoteks, mebl štof, eko-koža, prirodna koža…). U našoj ponudi možete pronaći lazy bag-ove od šoteksa i mebl štofa. Šoteks je materijal koji je se jedne strane gumiran, i kao takav teže propušta vodu. Iz tog razloga, lazy bag od ovog materijala često se može naći pored bazena i na drugim vlažnim mestima.

Šoteks lazy bag materijal

Šoteks se ne pere. Održava se jednostavnim brisanjem vlažnom krpom, bez korišćenja hemijskih sredstava.

Mebl štof može se prati na temperaturi od 30° C, ukoliko lazy bag dolazi sa Mebl štof lazy bag materijal unutrašnjom vrećom u kojoj se nalazi punjenje. U suprotnom, održava se isto kao i šoteks, redovnim brisanjem vlažnom krpom, bez korišćenja hemijskih sredstava.

Čime se puni lazy bag?

Od pirinča i pasulja, do stiropora i PU pene, materijali za punjenje su razni. Na tržištu se najčešće mogu naći lazy bag-ovi punjeni stiroporom i pu penom.

Stiropor: za punjenje lazy bag-a, može se koristiti rendani stiropor ili EPS stiroporLazy bag eps kuglice (kuglice stiropora). Razlika je u ceni i kvalitetu. Rendani stiropor je jeftin i brzo propada, pa je stoga potrebno lazy bag češće dopunjavati. EPS kuglice su skuplje, ali i postojanije, i samim time duže traju. Iz tog razloga, u naši lazy bag-ovi punjeni su isključivo sa EPS kuglicama.

Lazy bag pu penaPU pena: mleveni sunđer, koji ima široku upotrebu u proizvodnji nameštaja, koristi se i u proizvodnji lazy bag-ova. Lazy bag-ovi punjeni PU penom su teži, ali istovremeno ne zahtevaju povremenu dopunu i kao takvi predstavljaju trajniji komad nameštaja. Jednom kupljen lazy bag punjen PU penom neće zahtevati dodatna ulaganja tokom njegovog upotrebnog perioda.

Veličina lazy bag-a

Lazy bag-ovi dolaze u raznim veličinama, od onih namenjeni deci malog uzrasta, do lazy bag-ova koji du dimenzije bračnog kreveta. Na našem tražištu, najtraženije veličine su L i Jumbo.

L lazy bag – kruškastog oblika, prečnika 85 cm i visine 116 cm, pogodan za decu i odrasle osobe do 180 cm visine.

Jumbo lazy bag – kruškastog oblika, prečnika 100 cm i visine 135 cm, pogodan kako za malu decu, tako i za odrasle osobe. Predstavlja najudobniji lazy bag na našem tržištu.

Često postavljana pitanja i odgovori

U ponudi imamo lazy bag od šoteksa i od mebla. Postoje razni materijali sa kojima se lazy bag može napuniti, kako bi imao svoje originalno svojstvo prilagođavanju telu pri sedenju. Mi isključivo koristimo EPS kuglice za punjenje, koje predstavljaju skupo, ali visokvalitetno punjenje. EPS kuglice su postojanije od rendanog stiropora, koji se koristi kod nas na tržištu, i lazy bag-u produžavaju period upotrebe. Samim time, potreba za dopunom lazy bag-a je ređa.

Šoteks predstavlja gumiranu tkaninu (gumiran sa unutrašnje strane), što materijal čini izuzetno čvrstim i lakim za održavanje. Zbog njegove nepromočivosti, lazy bag od šoteksa često se koristi i u dvorištu, pored bazena.

Mebl materijal je mekši od šoteksa, ali istovremeno moderniji. Mebl se lakše uklapa uz nameštaj u stanu i samim time više doprinosi uređenju enterijera.

Lazy bag od šoteksa održava se čistim jednostavnim brisanje vlažnom krpom, bez upotrebe himijski sredstva.

Lazy bag od mebla održava se čistim pomoću sredstva za čišćenje nameštaja, koja se mogu naći u velikim supermarketima.

Lazy bag možete poručiti jednostavnim ubacivanjem proizvoda u korpu, i potom popunjavanja obrasca za poručivanje, ili slanjem email-a na adresu [email protected].

Za lazy bag možete platiti na dva načina. Prilikom preuzimanja od kurira, ili direktno uplatom na naš račun. Ukoliko se odlučite da novac direktno uplatite, nakon što obradimo Vašu porudžbinu, podatke za uplatu poslaćemo Vam putem email-a.

Kao registrovana internet prodavnica u APR-u, ukoliko kupujete kao pravno lice, od nas ćete dobiti regularnu fakturu, sa svim neophodnim podacima za knjiženje iste.

Trošak poštarine snosimo mi, tako da pri kupovini laza bag-a nema nikakvih dodatnih troškova.

Zašto lazy bag?

Krajem 70-tih godina prošlog veka, lazy bag fotelje počinju da dobijaju na popularnosti, širom sveta. Pre svega zbog činjenice da se od klasičnih fotelja razlikuju po svom svojstvu prilagađavanja telu tokom sedenja. To im omogućava punjenje koje je od malih stiropor kuglica koje se slobodno kreću pri svakom pokretu tela, te se samim time raspoređuju i prilagođavaju telu.

  • Lazy bag se može koristiti na otvorenom prostoru.

Lazy bag nije samo pogodan za korišćenje u zatvorenom, već se može koristiti i na otvorenom mestu, pogotovo ako je reč o lazy bag-u od šoteksa. Šoteks je materijal koji je gumiran sa unutrašnje strane i kao takav teško propušta vodu. Iz tog razloga lazy bag od šoteksa često se koristi pored bazena.

  • Lazy bag se lako premešta sa jednog mesta na drugo

Zahvaljujući punjenju sa stiropor kuglicama, lazy bag fotelja je relativno laka i samim time može se lako prebaciti sa jednog mesta na drugo. Pošto lazy bag menja oblik usled pritiska, to svojstvo omogućava lakši prenos iz mesta u mesto, pogotovo ako postoje određena suženja i krivine.

  • Lazy bag je izdržljiv

Lazy bag pravi se od materijala koji se koriste u industriji za izradu nameštaja. Ti materijali su robusni i kao takvi dugotrajni. Jedino je, s vremena na vreme, potrebno dopuniti lazy bag sa stiropor kuglicama, koje gube svoju postojanost nakon dužeg korišćenja.

  • Nema potrebe za jastukom

Lazy bag se prilagođava Vašem telu tokom sedenja. U zavisnosti od toga da li sedite blizu poda, kao i od same veličine lazy bag-a, lazy bag može da pruži podršku ne samo Vašem telu, već i glavi. Samim time, potreba za jastukom se eliminiše.

  • Lazy bag se lako održava

Lazy bag se lako održava, jednostavnim brisanjem vlažnom krpom, bez upotrebe hemijskih sredstava. Lazy bag od megla može se održavati čistim preparatima koji se koriste za održavanje nameštaja od mebla. Zbog neotpornosti na vlagu, treba voditi računa da se što manje tečnosti koristi pri čišćenju, kako vlaga ne bi probila kroz materijal i nakvasila stiropor.