Šta je lazy bag?

Lazy bag predstavlja najudobniju fotelju na tržištu. Pretpostavlja se da je prvi oblik ove fotelje nastao u antičkom Egiptu, 2000 godina pre nove ere. Moderni lazy bag dizajniran je 1969. godine, u Italiji. Ono što čini ovu fotelju posebnom, drugačijom od svih, jeste činjenica da se lazy bag prilagođava Vašem telu tokom sedenja, pružajući adekvatnu podršku pri svakoj promeni položaja. 

Od kog materijala se pravi lazy bag?

Materijali izrade mogu biti razni (šoteks, mebl štof, eko-koža, prirodna koža…). U našoj ponudi možete pronaći lazy bag-ove od šoteksa i mebl štofa. Šoteks je materijal koji je se jedne strane gumiran, i kao takav teže propušta vodu. Iz tog razloga, lazy bag od ovog materijala često se može naći pored bazena i na drugim vlažnim mestima. 

Šoteks lazy bag materijal

 

Šoteks se ne pere. Održava se jednostavnim brisanjem vlažnom krpom, bez korišćenja hemijskih sredstava.

 

 

Mebl štof može se prati na temperaturi od 30° C, ukoliko lazy bag dolazi sa Mebl štof lazy bag materijal unutrašnjom vrećom u kojoj se nalazi punjenje. U suprotnom, održava se isto kao i šoteks, redovnim brisanjem vlažnom krpom, bez korišćenja hemijskih sredstava.

 

Čime se puni lazy bag?

Od pirinča i pasulja, do stiropora i PU pene, materijali za punjenje su razni. Na tržištu se najčešće mogu naći lazy bag-ovi punjeni stiroporom i pu penom. 

Stiropor: za punjenje lazy bag-a, može se koristiti rendani stiropor ili EPS stiroporLazy bag eps kuglice (kuglice stiropora). Razlika je u ceni i kvalitetu. Rendani stiropor je jeftin i brzo propada, pa je stoga potrebno lazy bag češće dopunjavati. EPS kuglice su skuplje, ali i postojanije, i samim time duže traju. Iz tog razloga, u naši lazy bag-ovi punjeni su isključivo sa EPS kuglicama.

Lazy bag pu penaPU pena: mleveni sunđer, koji ima široku upotrebu u proizvodnji nameštaja, koristi se i u proizvodnji lazy bag-ova. Lazy bag-ovi punjeni PU penom su teži, ali istovremeno ne zahtevaju povremenu dopunu i kao takvi predstavljaju trajniji komad nameštaja. Jednom kupljen lazy bag punjen PU penom neće zahtevati dodatna ulaganja tokom njegovog upotrebnog perioda.

Veličina lazy bag-a

Lazy bag-ovi dolaze u raznim veličinama, od onih namenjeni deci malog uzrasta, do lazy bag-ova koji du dimenzije bračnog kreveta. Na našem tražištu, najtraženije veličine su L i Jumbo. 

L lazy bag – kruškastog oblika, prečnika 85 cm i visine 116 cm, pogodan za decu i odrasle osobe do 180 cm visine.

Jumbo lazy bag – kruškastog oblika, prečnika 100 cm i visine 135 cm, pogodan kako za malu decu, tako i za odrasle osobe. Predstavlja najudobniji lazy bag na našem tržištu.