Zašto lazy bag?

Zašto lazy bag?

Krajem 70-tih godina prošlog veka, lazy bag fotelje počinju da dobijaju na popularnosti, širom sveta. Pre svega zbog činjenice da se od klasičnih fotelja razlikuju po svom svojstvu prilagađavanja telu tokom sedenja. To im omogućava punjenje koje je od malih stiropor kuglica koje se slobodno kreću pri svakom pokretu tela, te se samim time raspoređuju i prilagođavaju telu.

  • Lazy bag se može koristiti na otvorenom prostoru.

Lazy bag nije samo pogodan za korišćenje u zatvorenom, već se može koristiti i na otvorenom mestu, pogotovo ako je reč o lazy bag-u od šoteksa. Šoteks je materijal koji je gumiran sa unutrašnje strane i kao takav teško propušta vodu. Iz tog razloga lazy bag od šoteksa često se koristi pored bazena. 

  • Lazy bag se lako premešta sa jednog mesta na drugo

Zahvaljujući punjenju sa stiropor kuglicama, lazy bag fotelja je relativno laka i samim time može se lako prebaciti sa jednog mesta na drugo. Pošto lazy bag menja oblik usled pritiska, to svojstvo omogućava lakši prenos iz mesta u mesto, pogotovo ako postoje određena suženja i krivine.

  • Lazy bag je izdržljiv

Lazy bag pravi se od materijala koji se koriste u industriji za izradu nameštaja. Ti materijali su robusni i kao takvi dugotrajni. Jedino je, s vremena na vreme, potrebno dopuniti lazy bag sa stiropor kuglicama, koje gube svoju postojanost nakon dužeg korišćenja.

  • Nema potrebe za jastukom

Lazy bag se prilagođava Vašem telu tokom sedenja. U zavisnosti od toga da li sedite blizu poda, kao i od same veličine lazy bag-a, lazy bag može da pruži podršku ne samo Vašem telu, već i glavi. Samim time, potreba za jastukom se eliminiše.

  • Lazy bag se lako održava

Lazy bag se lako održava, jednostavnim brisanjem vlažnom krpom, bez upotrebe hemijskih sredstava. Lazy bag od megla može se održavati čistim preparatima koji se koriste za održavanje nameštaja od mebla. Zbog neotpornosti na vlagu, treba voditi računa da se što manje tečnosti koristi pri čišćenju, kako vlaga ne bi probila kroz materijal i nakvasila stiropor.